Lumituuli-osakkaat

www.lumituuli.fi

Lumituuli Oy on Suomen ensimmäinen pääasiassa yksityishenkilöiden omistama tuulivoimayhtiö, joka tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden ostaa tuulivoimalla tuotettua sähköä ja siten edistää tuulivoiman hyödyntämistä Suomessa.

Ekosähkö toimii Lumituulen yhteistyökumppanina hoitamalla tuulisähköä ostavien osakkaiden sopimusasioinnin, asiakaspalvelun ja laskutuksen. Ekosähkö välittää osakkaille heidän oman voimalansa tuulivoimatuotannon osakkuussähköosuuden ja myy Ekosähköä siltä osin, kun osakkuussähkön määrä ei riitä kattamaan kulutusta.

Lisäksi Ekosähkö hoitaa tuulivoiman tuotannon ja kulutuksen tasapainottamisen ostamalla käyttämättä jäävän tuulisähkön Lumituuli Oy:ltä osaksi Ekosähkön tuotantoa. Yksi Lumituulen osake antaa oikeuden ostaa 500 kWh:a Lumituulen tuulivoimalan tuottamaa sähköä vuodessa. Jos olet kiinnostunut hankkimaan osakkeita, tutustu Osakekauppapaikkaan Lumituulen sivuilla.

Osakkuussähköä voit käyttää, kun teet Ekosähkö-sopimuksen. Sopimus on voimassa toistaiseksi. Jos osakkuussähkön määrä (osakkeiden lukumäärä x 500 kWh) ei riitä kattamaan koko sähkönkulutusta, toimitetaan erotus Ekosähkönä.

Jos asiakas ostaa sähköä kaksiaikaisella tuotteella (esim. yö- tai vuodenaikasähkö), sähkön kokonaiskulutus jakaantuu kahteen erikseen mitattavaan osaan. Osakkuussähkö (500 kWh/osake) jaetaan päivä- ja yösähkölle tai talviajan ja muun ajan sähkölle yhtä suurilla osuuksilla.

Lumituulen osakas voi luovuttaa osakkuussähkön osto-oikeuden toiselle osapuolelle. Luovuttajan (osakkaan) nimi ja osakkeiden lukumäärä on ilmoitettava Ekosähkö-sopimuksen teon yhteydessä.

Hinnasto

- Lumituulen osakkuussähkö: 6,20 snt/kWh (sis. alv 24 %)
- Osakkuussähkön ylittävä sähkönkäyttö ja perusmaksu: lue lisää sähkön hinnasta.
 

Sähkösopimus 

Voit tehdä Lumituuli-sopimuksen netissä ja ilmoittamalla sen jälkeen omistamiesi tai käyttöösi luovutettujen Lumituuli-osakkeiden lukumäärän ja osakkeiden omistajan tiedot (jos muu kuin sopimuksen tekijä) asiakaspalveluumme.

Siirry sopimustietojen täyttöön >>

Lumituulen tuotanto

Lumituulen tuotanto Lumituulen ensimmäinen tuulivoimala, Sähkäle, pystytettiin Lumijoen kunnan edustalla Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevalle Routunkarin matalikolle maaliskuussa 1999. Voimala on uusittu 2 megawatin Vestas V90-voimalaksi syksyllä 2014.

Keväällä 2014 Lumituuli rakensi Iin Laitakariin Enercon E-53-voimalan Sipin. Voimalan teho on 800 kW.

Lisäksi Lumituuli myy osakkailleen osakkuusyhtiönsä Larsmo Vindkraftin sähköä ja kehittää myös muutamia muita hankkeita Oulun alueella ja muualla Suomessa.