Skip to content

Lumituuli-osakkaat

www.lumituuli.fi

Lumituuli Oy on Suomen ensimmäinen pääasiassa yksityishenkilöiden omistama tuulivoimayhtiö, joka tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden ostaa tuulivoimalla tuotettua sähköä ja siten edistää tuulivoiman hyödyntämistä Suomessa.

Ekosähkö toimii Lumituulen yhteistyökumppanina hoitamalla tuulisähköä ostavien osakkaiden sopimusasioinnin, asiakaspalvelun ja laskutuksen. Ekosähkö välittää osakkaille heidän oman voimalansa tuulivoimatuotannon osakkuussähköosuuden ja myy Ekosähköä siltä osin, kun osakkuussähkön määrä ei riitä kattamaan kulutusta.

Lisäksi Ekosähkö hoitaa tuulivoiman tuotannon ja kulutuksen tasapainottamisen ostamalla käyttämättä jäävän tuulisähkön Lumituuli Oy:ltä osaksi Ekosähkön tuotantoa.

Yksi Lumituulen osake antaa oikeuden ostaa 500 kWh:a Lumituulen tuulivoimalan tuottamaa sähköä vuodessa. Osakkaan osakkeiden määrän mukainen osakassähkökiintiö jaetaan tasan vuoden kuukausille (tarkemmin: osakassähkön määrä jaetaan 360 päivällä ja tulos kerrotaan laskutusjakson päivien määrällä). Siten esimerkiksi neljällä osakkeella saa ostaa osakassähköä enintään noin 166 kWh kuukaudessa (4 x 500 kWh/12 kk) ja sen yli menevä määrä laskutetaan Ekosähkönä.

Osakkuussähköä voit käyttää, kun teet Ekosähkö-sopimuksen. Sopimus on voimassa toistaiseksi.

Jos olet kiinnostunut hankkimaan osakkeita, tutustu Osakekauppapaikkaan Lumituulen sivuilla.

Jos asiakas ostaa sähköä kaksiaikaisella tuotteella (esim. yö- tai vuodenaikasähkö), sähkön kokonaiskulutus jakaantuu kahteen erikseen mitattavaan osaan. Osakkuussähkö (500 kWh/osake) jaetaan päivä- ja yösähkölle tai talviajan ja muun ajan sähkölle yhtä suurilla osuuksilla.

Lumituulen osakas voi luovuttaa osakkuussähkön osto-oikeuden toiselle osapuolelle. Luovuttajan (osakkaan) nimi ja osakkeiden lukumäärä on ilmoitettava Ekosähkö-sopimuksen teon yhteydessä.

Hinnasto

- Lumituulen osakkuussähkö: 11,24 snt/kWh (sis. alv 10 %) Kuukausimaksu 4,87 e/kk.
- Osakkuussähkön ylittävä sähkönkäyttö ja perusmaksu: Katso Ekosähkö Aktiivi -hinnastomme
- Huom: Sähkön arvonlisävero alenee 24 prosentista 10 prosenttiin ajalle 1.12.2022-30.4.2023. Arvonlisävero nousee takaisin 24 prosenttiin 1.5.2023 alkaen.

Sähkösopimus 

Voit tehdä Lumituuli-sopimuksen tämän sivun lopusta löytyvällä lomakkeella. Muistathan ilmoittaa samalla omistamiesi tai käyttöösi luovutettujen Lumituuli-osakkeiden lukumäärän ja osakkeiden omistajan tiedot (jos muu kuin sopimuksen tekijä).

 

Lumituulen tuotanto

Lumituulen ensimmäinen tuulivoimala, Sähkäle, pystytettiin Lumijoen kunnan edustalla Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevalle Routunkarin matalikolle maaliskuussa 1999. Voimala on uusittu 2 megawatin Vestas V90-voimalaksi syksyllä 2014.

Keväällä 2014 Lumituuli rakensi Iin Laitakariin Enercon E-53-voimalan Sipin. Voimalan teho on 800 kW.

Lisäksi Lumituuli myy osakkailleen osakkuusyhtiönsä Larsmo Vindkraftin 1 MW voimalan tuottaman sähkön.

Tilaa Lumituuli-sähkösopimus