Skip to content

Sähkön hinta

Ekosähkön hinnoittelu

Voit tehdä Ekosähkö-sopimuksen joko määräaikaisena tai toistaiseksi voimassaolevana. Kaksivuotisessa sopimuksessa hinnat ovat kiinteät koko sopimuskauden ajan.

Aikatuotteissa noudatetaan valtakunnallista aikajakoa. Yösähkö-tuotteen päiväaika on klo 7:00–22:00 ja yöaika klo 22:00–7:00. Vuodenaika–tuotteen talviarkipäivä ma–la klo 7:00–22:00 ajalla 1.11.–31.3. ja loput muuta aikaa.

Sähkön hinnan muodostuminen

Sähkön hinta koostuu kolmesta osasta: sähköenergian myynnistä (myyntihinta), verkkopalvelumaksusta (siirtohinta) sekä sähköverosta. Kaikkiin lisätään arvonlisäveroa 24 %. Sähkön myynti- ja siirtohinta kattavat sähkölaskusta kumpikin reilun kolmanneksen, verojen osuus on yhteensä noin neljännes. Sähkön myynti tarkoittaa varsinaista sähköenergiaa ja se on se osa sähkölaskusta, jonka voi ostaa valitsemaltaan sähkönmyyjältä.

Siirtomaksu verkkoyhtiölle

Siirtomaksu on paikallisten verkkoyhtiöiden sähköverkon ylläpitämisestä ja sähkön jakelusta perimä korvaus. Se maksetaan aina paikalliselle sähköyhtiölle eikä sen suuruuteen vaikuta, mistä varsinainen sähköenergia ostetaan.