Globe Hope

  • Tekstiilialan yritys, joka tekee tuotteita kierrätys-materiaaleista
  • Yrittäjä: Seija Lukkala 
  • Ekosähkön asiakkaana vuodesta 2009

Globe Hopen liikeideana on jalostaa käytöstä poistettuja materiaaleja muotoilemalla ne uudelleen ajanhenkeen sopiviksi vaatteiksi, kasseiksi ja asusteiksi. Yritys on perustettu vuonna 2003 ja sen taustalla vaikutti naisten takkeja valmistava yritys SL Studio.

"Vuonna 2001 mielessäni alkoi kiertää ajatuksia silloisen työnteon mielekkyydestä, joiden myötä elämässäni tapahtui jonkinlainen pysähtyminen sekä vastuullisuuteen herääminen," Globe Hopen toimitusjohtaja Seija Lukkala kertoo. Siitä hetkestä syntyi Globe Hope.

"Kohderyhmänämme ovat originellit, tiedostavat kuluttajat, jotka haluavat vaikuttaa ostopäätöksillään. Tuotteiden tulee vastata kohderyhmänsä tarpeita ensisijaisesti toiminnallisesti, laadullisesti ja visuaalisesti. Kierrätys on lisäarvo. Toimintamme ohjenuorana on eettisyys, ekologisuus ja esteettisyys sekä vastuullisuus ja vaikuttavuus," Lukkala sanoo.

Globe Hopen käyttämät materiaalit ovat yleisemmin työvaatteita, kuten armeijan ja sairaalan asut, mainosbannereita, purjeita sekä kuluttajilta kerättäviä, käytöstä poistettuja materiaaleja. Materiaalien tulee olla laadullisesti hyviä ja erien pitää olla riittävän suuria tuotannon tarpeisiin.

Lukkalan mukaan vastuulliseen yrittäjyyteen kuuluu mm. yhä tiedostavampien kuluttajien palveleminen sekä velvollisuus toimia ekologisesti. Suuri merkitys yrityksen ekologiseen jalanjälkeen on myös energiavalinta ja tapa, jolla yrityksen käyttämä energia tuotetaan.

"Omaa ekologista jalanjälkeäni pienennän kulutusvalinnoilla. Merkittävimpiä ovat juuri Ekosähkö, maalämpö, ruoka, liikkuminen ja muut hyödykkeet. Mietin jokaista ostostani tehdessäni, onko kysymyksessä todellinen tarve vai pelkkä halu hyödykkeen hankkimiseen," Lukkala toteaa.