Yhteistyökumppanit

 

Lumituuli

lumituuli_logo.png

www.lumituuli.fi

Yksityishenkilöiden omistama tuulivoimayhtiö

Lumituuli Oy on Suomen ensimmäinen pääasiassa yksityishenkilöiden omistama tuulivoimayhtiö, jonka tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden ostaa tuulivoimalla tuotettua sähköä ja siten edistää tuulivoiman hyödyntämistä Suomessa.

Ekosähkö toimii Lumituulen yhteistyökumppanina hoitamalla tuulisähköä ostavien osakkaiden sopimusasioinnin, asiakaspalvelun ja laskutuksen sekä välittämällä osakkaille heidän oman voimalansa tuulivoimatuotannon osakkuussähköosuutensa ja myymällä Ekosähköä siltä osin, kun osakkuussähkön määrä ei riitä kattamaan kulutusta.

Lisäksi Ekosähkö hoitaa tuulivoiman tuotannon ja kulutuksen tasapainottamisen ostamalla osakkailta käyttämättä jäävän tuulisähkön osaksi Ekosähkön tuotantoa.

Lumituulen tuotanto

Lumituulen ensimmäinen tuulivoimala, Sähkäle, pystytettiin Lumijoen kunnan edustalla Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevalle Routunkarin matalikolle maaliskuussa 1999. Voimala on uusittu 1,65 megawatin Vestas V90-voimalaksi syksyllä 2014.

Keväällä 2014 Lumituuli rakensi Iin Laitakariin Enercon E-53-voimalan Sipin, jonka teho on 800 kW.

Lisäksi Lumituuli myy osakkailleen osakkuusyhtiönsä Larsmo Vindkraftin sähköä ja kehittää myös muutamia muita hankkeita Oulun alueella ja muualla Suomessa.