Sumituuli Oy

sumituuli_logo.jpg

www.sumituuli.fi

Sumituuli Oy on rakentanut 2 MW:n Sumi 1 -voimalan Kemin Ajoksessa sijaitsevaan yhdentoista voimalan tuulipuistoon. Voimalan vuosituotannon arvioidaan olevan noin 7 miljoonaa kilowattituntia, joka vastaa 350 sähkölämmitteisen talon vuosikulutusta.

Voimala käynnistettiin lokakuussa 2012. Voimalan omistavat yksityiset osakkeen omistajat.

Kemin Ajoksen tuulivoimalan lisäksi Sumituuli Oy on vuokrannut tuulivoimatuotantoon toisen maa-alueen, jonka osalta hanke on esiselvitysvaiheessa.

Ekokauppa Ruohonjuuri

ruohonjuuri_logo.png

www.ruohonjuuri.fi

Ruohonjuuri tarjoaa 5 % alennusta kaikista normaalihintaisista tuotteista Ekosähkö-asiakkaille kaikissa Ruohonjuuri-myymälöissä ja myös verkkokaupassa. Etu on voimassa toistaiseksi.

Edun saa sanomalla kassalla Ekosähkön asiakasnumeron. Verkkokaupassa alennuksen saa tarjouskoodilla DS6E1MLA.


Ruohonjuuri syntyi vuonna 1982, kun joukko ihmisiä halusi saada myyntiin ekologisempia vaihtoehtoja tavanomaisille tuotteille. Kauppojen hyllyiltä ei löytynyt lainkaan luomu- tai ekotuotteita, reilun kaupan tuotteista puhumattakaan. Aluksi toiminta pyöri vapaaehtoistyövoimalla, mutta pikkuhiljaa toiminta kasvoi ja ammattimaistui.

Toiminta keskittyi Helsingin VR:n makasiineille viitisentoista vuoden ajan - aina siihen asti, kun kiisteltyjen makasiinien purkutuomio astui voimaan maaliskuussa 2006. Makasiineilta poismuutto käänsi yhden suuren sivun Ruohonjuuren historiassa. Sijainti keskeisemmällä liikepaikalla sai aikaan asiakasmäärien huiman nousun ja asiakaskirjon monipuolistumisen. Tampereelle Ruohonjuuri perustettiin vuonna 2003 ja Turkuun 2006.

Ruohonjuuren toimintaa on alusta asti viitoittanut ekologisuuden ja eettisyyden ajatus - kauppaa pyöritetään hymyssä suin, elämyksiä tarjoten sekä ihmistä ja luontoa kunnioittaen.

Yhtiön toimialana on energian ja raaka-aineiden säästämistä, luonnon kanssa tasapainossa olevan yhteiskunnan syntymistä sekä maapallon oikeudenmukaista ja järkevää käyttöä edistävien hyödykkeiden valmistus, maahantuonti, tukku- ja vähittäiskauppa sekä alaan liittyvä julkaisutoiminta. Ruohonjuuren toiminta nojautuu kestävän kehityksen periaatteisiin, joiden mukaan meillä ei ole oikeutta evätä tulevilta sukupolvilta mahdollisuutta tehdä niitä asioita, joita meillä on oikeus ja mahdollisuus tehdä tänään.

Vaikka Ruohonjuuri muuttuu maailman mukana ja ekokauppa-alan edelläkävijäyrityksessä haistellaan uusia tuulia maailman meriltä, Ruohonjuuren perusarvot pysyvät. Pelkät ympäristöasiat huomioivasta kaupasta on vuosien vieriessä kehittynyt kokonaisvaltaisemman yhteiskuntavastuun kauppa.

Yhteistyökumppanit

 

Lumituuli

lumituuli_logo.png

www.lumituuli.fi

Yksityishenkilöiden omistama tuulivoimayhtiö

Lumituuli Oy on Suomen ensimmäinen pääasiassa yksityishenkilöiden omistama tuulivoimayhtiö, jonka tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden ostaa tuulivoimalla tuotettua sähköä ja siten edistää tuulivoiman hyödyntämistä Suomessa.

Ekosähkö toimii Lumituulen yhteistyökumppanina hoitamalla tuulisähköä ostavien osakkaiden sopimusasioinnin, asiakaspalvelun ja laskutuksen sekä välittämällä osakkaille heidän oman voimalansa tuulivoimatuotannon osakkuussähköosuutensa ja myymällä Ekosähköä siltä osin, kun osakkuussähkön määrä ei riitä kattamaan kulutusta.

Lisäksi Ekosähkö hoitaa tuulivoiman tuotannon ja kulutuksen tasapainottamisen ostamalla osakkailta käyttämättä jäävän tuulisähkön osaksi Ekosähkön tuotantoa.

Lumituulen tuotanto

Lumituulen ensimmäinen tuulivoimala, Sähkäle, pystytettiin Lumijoen kunnan edustalla Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevalle Routunkarin matalikolle maaliskuussa 1999. Voimala on uusittu 1,65 megawatin Vestas V90-voimalaksi syksyllä 2014.

Keväällä 2014 Lumituuli rakensi Iin Laitakariin Enercon E-53-voimalan Sipin, jonka teho on 800 kW.

Lisäksi Lumituuli myy osakkailleen osakkuusyhtiönsä Larsmo Vindkraftin sähköä ja kehittää myös muutamia muita hankkeita Oulun alueella ja muualla Suomessa.