Saavutettavuusseloste

Loiste-yhtiöt pyrkii takaamaan verkkosivustonsa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain sekä EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaisesti.

Tämä dokumentti koskee loiste.fi, kajave.fi sekä ekosahko.fi verkkosivustoja sekä sähköistä Oma Energia -asiointipalvelua.

Sivuston saavutettavuus 

Loiste.fi, kajave.fi ja ekosahko.fi-verkkosivustot täyttävät osittain saavutettavuusvaatimukset. Kaikkien edellämainittujen sivustojen osalta on käynnissä verkkosivustojen uudistusprojekti ja uudet, saavutettavuusvaatimuksia noudattavat sivustot tullaan julkaisemaan vuoden 2021 aikana. 

Verkkosivustoissa on seuraavia puutteita (sulkeissa WCAG-vaatimus, jota ei noudateta):

  • Sivustolla ennen syyskuuta 2019 julkaistut PDF-dokumentit eivät ole saavutettavassa muodossa, puutteet pyritään korjaamaan dokumenttien päivittyessä (1.3.1, 1.4.3)
  • Kaikissa sivuston kuvissa ei ole vielä alt-tekstiä (1.1.1)
  • Useilla sivuilla linkit voi tunnistaa vain värin perusteella (1.4.1)
  • Joidenkin sisältöjen muotoilemiseen on käytetty HTML-koodia (1.3.1)
  • Joillakin sivuilla samaa linkkitekstiä käytetään linkeissä, jotka ohjaavat eri kohteisiin (2.4.4)

Sähköinen asiointipalvelu Oma Energia ei ole saavutettavuusvaatimusten mukainen. Palvelu tullaan korvaamaan uudella, saavutettavuusvaatimukset täyttävällä asiointipalvelulla, joka valmistuu alkuvuodesta 2021.

Saavutettavuusselosteen laadinta

Tämä saavutettavuusseloste on laadittu 30.12.2020. Saavutettavuusarvio perustuu omaan, Siteimprove-työkalulla tehtyyn arvioon.

Ilmoita saavutettavuuspuutteesta

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna meille palautetta! Teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi ja saavutettavien verkkosivustojen takaamiseksi. Saavutettavuutta koskevia kyselyitä, puutteita ja kehitysehdotuksia voit lähettää tällä palautelomakkeella. Vastaamme 14 päivän kuluessa.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (ESAVI). ESAVI:n saavutettavuusvaatimukset.fi -sivuilla on ohjeet ja osoitteet jatkotoimenpiteisiin.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, 
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puh. 0295 016 000 (vaihde)